XII. Hargita Teljesítménytúra

Nyomtatás
Megjelent: 2014. augusztus 26. kedd

 

Kalibáskő - 2014 szeptember 6

 

Az EKE Székelyudvarhelyi osztálya az idén is megszervezi a HRTT-t, immár a tizenkettediket.

Indítás a szokásos három távon:

45 km (7-től 8 óráig), 25 km (8-tól 9-ig) és 10 km (10-től 11-ig).

ÚJ! Az idén a 25 km-es táv is áthalad a négy Hargita-csúcson (Csicsói, Madéfalvi, Rákosi, Madarasi), érinti a Szökő vízesést. A 25 km-es résztvevőket a Madarasi menedékháztól visszautaztatjuk Kalibáskőre, a 45 km-esek pedig új, szebb útvonalon érkeznek célba.

A 10 km-es távot leginkább családoknak, gyermekeknek, idősebbeknek ajánljuk.

A Kalibáskő menedékház a Székelyudvarhely-Csíkszereda műút mentén található, Székelyudvarhelytől 29 km-re, Csíkszeredától 23 km-re. (46°19,788' 25°36,035').
A résztvevőket péntek (szeptember 5.) délutántól várjuk a menedékház előtti buszmegállóban. Parkolási lehetőség is van.

Nevezési díj 20 lej/fő, EKE tagoknak 10 lej/fő, igazolt turista szervezet tagjainak és diákoknak 15 lej/fő (kérjük az igazolványokat).

Szállítási díj a Madarasi menedékháztól Kalibáskőig 20 lej (csak a 25 km-es táv résztvevőinek).

Induláskor minden túrázó térképvázlatot és az útvonalról részletes leírást kap. A terepen jól használható az Erdély Hegyei sorozat 18-as számú, a Hargita hegységről kiadott útikönyve és térképe.

A túrán résztvevők a Kalibáskői menedékház közelében sátorozhatnak díjmentesen. A menedékházban is van szálláslehetőség, igénylést a 0726-107001-es telefonszámon Bencze Tibornál lehet bejelenteni, e-mail cím:  This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..

A túra alatt a résztvevők szendvicset, gyümölcsöt és teát, érkezésnél meleg vacsorát kapnak. Este tábortűznél énekléssel zárjuk a napot.

A szervezők gondoskodnak a sátor- és csomagmegőrzésről. Minden résztvevő, aki teljesíti valamelyik túrát, kitűzőt és oklevelet kap.

Iratkozni az indítás időpontjáig a helyszínen lehet, de megköszönjük mindazoknak akik előre bejelentkeznek az  This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. e-mail címen vagy a 0743-982061 (Kovács-Kendi Lehel), illetve a 0745-147598 (Kiss Tibor) telefonszámokon.

 Szeretettel várunk mindenkit!

  

A túrák leírása és GPS trekkje letölthető.

Created by This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.